Let’s connect!

‘Verbinden’ is de sleutel tot succes. Mensen verbinden: dan ontstaat er een mooie, positieve energie!

Verbinding ontstaat doordat mensen interesse in elkaar tonen, elkaar vragen stellen, betrokken zijn bij elkaar en deze betrokkenheid in woord en daad laten zien.

Als coach focus ik mij op het individu én op het team om tot een verbindende organisatie te komen.

Connect, ask & inspire

In dit boek deel ik, Joep Vercauteren, graag met u mijn ervaringen die gebaseerd zijn op het stellen van vaak eenvoudige vragen aan toevallige medereizigers en voorbijgangers, en de mooie reacties, verhalen en emoties die daarop volgden. Niet eens zozeer de verhalen zelf als wel de dieperliggende boodschap die erachter schuil gaat, is mij uit het hart gegrepen.

“Sta onvoorwaardelijk open voor de ander! Die openheid en de reacties die daarop volgen, inspireren en geven energie! Connect, ask and inspire!

Ik nodig u graag uit dit boek te lezen. En om de volgende keer als u ergens bent eens te zien wie er naast u staat of zit. Begin dan gewoon eens met die simpele vraag: “Mag ik u iets vragen…..?”.

“De kracht en voordelen van persoonlijke aandacht en nieuwsgierigheid, helder en inspirerend verteld!”

Jempi Moens, Founder & Chief Imagination Officer Fresh Forward

“Overal ter wereld, waar je ook bent, zijn mensen met de mooiste verhalen te vinden. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste vraag te stellen om zo’n boek te openen. Het is het mooiste cadeau wat je aan jezelf kan geven, elke dag weer.”

Michèle Heidekamp

Coaching

Wanneer personen, disciplines en afdelingen binnen een onderneming meer samenwerken, heeft dit een verbluffend effect op de organisatie. De resultaten stijgen, het ziekteverzuim daalt, de medewerkers zitten beter in hun vel en talenten blijven de organisatie langer trouw.

‘Verbinden’ is de sleutel tot dit succes. Mensen verbinden: dan ontstaat er een mooie, positieve energie!

Verbinding ontstaat doordat mensen interesse in elkaar tonen, elkaar vragen stellen, betrokken zijn bij elkaar en deze betrokkenheid in woord en daad laten zien.

Als coach focus ik mij op het individu én op het team om tot een verbindende organisatie te komen. Daarmee help ik de medewerker én de organisatie met het maximaliseren van het potentieel van beide. Dat zal ook in belangrijke mate bijdragen aan klantbehoud.

De kracht zit in een praktische en simpele aanpak.

Om te komen tot een organisatie waar verbinden een automatisme is, zal ik eerst analyseren waar de knelpunten binnen de organisatie liggen. In gesprek met medewerkers en leidinggevenden help ik hen – en daarmee ook de organisatie – om zelf de antwoorden te vinden. Dit is een eerste stap richting een verbindende organisatie.

Afhankelijk van de uitkomst van deze intake stellen we een vervolgtraject. Daarbij ligt de focus op communicatie: elkaar vragen stellen, geïnteresseerd zijn in elkaar, betrokkenheid tonen. Deze sessies vinden in de unit, de afdeling of de gehele organisatie plaats. Belangrijk is dat vragen niet in een vaste structuur vastliggen, zoals dat vaak in het medewerkerstevredenheidsonderzoek gebeurt. Nee, geef mensen de ruimte om spontaan te zeggen wat ze vinden.

De laatste jaren zijn medewerkers en lijnmanagers overvoerd met managementvisies: concepten die via de voordeur binnenkwamen en veelal via de achterdeur weer verdwenen om plaats te maken voor weer een nieuw concept.

Die periode moeten we achter ons laten. Het wordt tijd om nu echt te verbinden! Luister naar de medewerkers. Stimuleer hen vragen te stellen. Betrek hen optimaal bij de organisatie. Inspireer hen, zodat zij de organisatie kunnen inspireren.

Met deze heldere aanpak zullen de resultaten nog verder stijgen, het ziekteverzuim nog meer dalen, de medewerkers nog beter in hun vel komen te zitten en talenten de organisatie nog langer trouw blijven.

Let’s connect!

Contact informatie

Mail: inspiredbyjoep@gmail.com
Connect: Linkedin
Tel: +31 6 50 26 33 41
Chat: Whatsapp

© Copyright - Joep Vercauteren | site realisatie Het MediaLab